Ebola, får jag det om jag åker till Tanzania

Efter den senaste tidens utbrott av ebolafeber har jag märkt att många känner sig tveksamma för att resa till Afrika. Det är ju förståeligt, men jag skulle däremot inte vara så nervös då det är viktigt att tänka på att Afrika är en väldigt stor kontinent med många olika länder och att det är i Västafrika som Ebola framför allt har drabbat befolkningen. Det är ju inte så att du låter bli att resa helt inom Europa bara för att ett misstänkt fall har uppkommit i Madrid, eller att du skulle hoppa över din resa till New York bara för att ett par personer drabbats av ebola i Texas.

Just nu verkar det viktigaste vara att undvika att resa till Guinea, Liberia och Sierra Leone. Att däremot till exempel åka på safari i Tanzania eller på badsemester till Seychellerna bör vara lika riskfritt som att åka på en weekend till London eller Köpenhamn, så länge folkhälsomyndigheten inte kommer med andra, strängare, direktiv.

Jag funderar faktiskt själv på just en resa till Tanzania nu med lite inledande safari i Serengeti i någon vecka och sedan avkopplande sol och bad på Zanzibar! Jag har alltid drömt om att se de stora fem, eller big five, under samma resa. Jag har prickat in alla tidigare, men under tre olika resor, så då känner jag inte att det räknas riktigt.

Så jag kommer i alla fall inte ligga hemma och ha tråkigt utan ge mig iväg och njuta av allt som är så fantastiskt med Afrika och dess underbara natur och djurliv!

This entry was posted in Afrika, resebyrå, resor, Safari. Bookmark the permalink.