Afrika väntar!

Afrika tenderar inte att vara på toppen av mångas listor över kontinenter att besöka men här ska vi berätta varför resor till Afrika kan vara ett av livets absolut bästa minnen. Afrika är jordens näst största kontinent efter Eurasien så det är ingen liten del av världen att upptäcka och från norr till söder kan du ta dig igenom en rad olika klimatzoner. Idag ska vi fokusera på delar av de nordligare länderna som Tanzania och Kenya.

Tanzania

Tanzania är ett av Afrikas mest intressanta länder, här hittar man allt från natur till avkopplande lyx på paradisön Zanzibar. Man skulle kunna säga att resor till Tanzania innehåller alla för den perfekta semestern. För den som vill ge sig ut på äventyr finns Kilimanjaro att bestiga, Afrikas högsta berg. Att nå Uhuru Peak på sina 5895 meter är både en mental och fysisk utmaning som när man når kan lägga till bland sina personliga rekord och se solen gå upp på morgonen är garanterat ett minne för livet. För den som vill uppleva djurlivet i Afrika är Tanzania och Kenyas savanner en magisk upplevelse. Här finns djurlivets giganter som vi tror de flesta vill se; elefanter, noshörningar, lejon, leoparder, giraffer med flera. Ett extra lyxigt äventyr i kombination med safari i Afrika är ballongflygning där man ger sig iväg på morgonen och får se horderna av djur sätta igång sin vardag. Livet på savannen från ovan.

Avkoppling på lyxiga Zanzibar

Resor till ZanzibarNär man kanske tröttnat på damm, hetta, tält och allt som hör en safari i Afrika till kan det vara värt att bege sig till Zanzibar för att unna sig ett par dagar av ren och skär avkoppling och lyx. Det vill säga turkost vatten, kritvita ständer och mängder av god mat och dryck. Zanzibars historiska kvarter inbjuder till mängder av spännande historik för den som vill gå runt och bara uppleva när man kanske redan spenderat ett par timmar och vilat ut kroppen. En resa till Afrika är en massiv upplevelse som vi varmt rekommenderar att man beger sig iväg på om man kan, det ger garanterat en rad minnen som lever med dig för alltid.

This entry was posted in Afrika. Bookmark the permalink.