Alla underbara ställen man kan besöka i Tanzania

Tanzanias olika delar och kontraster

När vi reste till Tanzania för ett tag sedan så reste vi runt till en massa olika platser och ställen vilket var riktigt roligt! I ett och samma land hann vi se så mycket olika sorters ställen och miljöer och det var lika fascinerande som chockerande hur mycket olika sorters ställen kunde skilja sig från varandra! Framförallt var det stor kontrast mellan boendena i tält under safarin i Serengeti till lyxiga hotell på paradisön Zanzibar. Det var ju dock just det som också var så himla roligt att hinna med båda olika sorters upplevelser av Tanzania i en och samma resa! Och visst var det ännu skönare att få slappna av på en strand på Zanzibar efter att ha åkt runt på safari så många dagar! Men mer om det senare, resan började ju faktiskt med safarin i Serengeti. 

Safari i Serengeti

I Serengeti reste vi runt i drygt en vecka. Vi reste med resebyrån Kenzan Tours och jag kan faktiskt inte komma på något att klaga över! Vi åkte i en jeep med vår personliga guide som hette Peter och han var verkligen så trevlig och gullig! Peter körde runt oss till Serengetis alla olika kanter och hörn och han hade något att berätta om allt! Att personalen på Kenzan Tours var så trevliga och kunniga förgyllde verkligen resan. Dessutom så lärde vi oss väldigt mycket, inte minst om alla olika djur vi såg under resan! Zebror, giraffer, lejon, leopard, gepard, buffel, noshörning och många fler djur hann vi se under vår resa!

Semester på paradisön Zanzibar

Resa till Zanzibar

Båttur från en av Zanzibars vackra stränder

Efter en veckas safari så tog vi ett litet flyg till ön Zanzibar som ligger precis utanför Tanzanias fastland! Flygplanet var det absolut minsta flygplan jag rest med, för den flygrädda kan det nog vara lite läskigt men för mig så var flygresan en helt fantastisk upplevelse! Utsikten från flygplanet var nämligen helt magisk och bad på underbara vyer över små öar omringad av det vackraste blå vatten man kan tänka sig! Väl på Zanzibar bodde vi i ett hotellrum med underbar utsikt över vattnet och spenderade dagarna på den kritvita stranden! En dag åkte vi på en båttur och snorklade, besökte vackra öar och såg delfiner! Vår sista dag gick vi runt på guidad tur i Zanzibar town och besökte den välkända marknaden med färgglada kryddor överallt. Den här resan var verkligen ett minne för livet och den tackar jag varmt Kenzan Tours för. 

This entry was posted in Afrika, resebyrå, resor, Safari. Bookmark the permalink.