Det här är safari i Tanzania!

Res på safari i Tanzania

Tanzania ligger centrala östra Afrika och har en lång historia, det är ett av världens längs bebodda områden. Man har upptäckt rester av människor för så långt som två miljoner år tillbaka. Människorna i Tanzania har genomgått flera etapper där de första högst sannolikt var khoisantalande folk som sedan utvecklades tillsammans med kushitska är därav utvecklades jordbruket. Runt två tusen år tillbaka kom bantufolket till Tanzania, den så skallade stora afrikanska folkvandringen. I och med detta kom nya kunskaper som att ordna politiska system och tekniker som att göra järn. På 1600-talet började européer besöka och intressera sig för Tanzania. 1961 blev man självständig och idag är Tanzania ett land under utveckling med gott om export av flertalet produkter som kaffe,bomull, te och nötter. Turismen är under stadig utveckling och ökar, speciellt då safari i de många nationalparkerna samt paradisön Zanzibar som är en autonom del av Tanzania. Reser man till Tanzania klarar man sig bra med engelska då Tanzania är tvåspråkigt, utöver engelskan är kiswahili officiella språk. Huvudstaden är Dodoma men den största staden är den tidigare huvudstaden Dar es-Salaam.

Serengeti Nationalpark – En safariupplevelse

När man väljer att åka på en safariresa så kommer Serengeti garanterat vara något som dyker upp. Denna 14763 kvadratkilometer stora nationalpark i norra Tanzania erbjuder fantastiska möjligheter att uppleva djurlivet i Afrika. Serengeti är sedan 1981 med på Unescos världsarvslista men blev redan skyddat 1940 och 1952 blev man nationalpark. Att området kallas Serengeti kommer ifrån ”siringet” som på maa-språk betyder ”utvidgat område”

Serengeti och Tanzania i helhet har en fantastisk och unik blandning av djur som bor och lever på savannen. Du kan se allt från gräsätande djur som elefanter, bufflar, vårtsvin, flodhästar till gaseller, zebror och gnu. De fruktade rovdjuren lejon, gepard, hyena, schakaler, leoparden och krokodiler finns det också att se även om det är lite svårare att finna.

När du åker på en resa till Afrika och Tanzania tycker verkligen vi att du ska finna tid till att besöka Serengeti och uppleva det fantastiska afrikanska djurlivet och naturen som det erbjuder.

Resor till Tanzania

Från Sverige finns det en rad kunniga resebyråer som specialiserat sig på resor till Tanzania och Serengeti, du hittar ett par i vår rekommenderade lista här. Priserna skiljer sig en aning beroende på hur länge man vill stanna så klart. Vissa djur är svårare att få se och kräver därför att man kan behöva göra en längre resa. Kontakta en resebyrå och fråga vad de rekommenderar då de oftast är väldigt kunniga på det aktuella läget. Fortsätt läsa våra artiklar och tips för en resa till Tanzania.

This entry was posted in Afrika and tagged . Bookmark the permalink.