Res till Tanzania och upplev Dar es Salaam

Tanzanias största stad och en av Afrikas härligaste städer är Dar es Salaam en stad att uppleva för oavsett om man uppskattar shopping, kost, nattliv eller bara ta det lugnt på stranden. Dar es Salaam betyder den lugna residensen. Populationen med de urbana delarna uppgår till omkring 4 miljoner människor. Klimatet är stabilt året runt med undantag för monsunregnen som kan förekomma i april och maj och mindre i november och december.

Turista i Dar es Salaam

I staden finns många museum att besöka, ett väldigt unikt är the village museum som ligger i utkanten av staden och där kan man besöka hus från 16 olika etniska grupper i Tanzania. Den botaniska trädgården är också väldigt intressant för den som vill bekanta sig mer med Tanzanias växter och träd.

För den som vill se mer konst ska man bege sig till Oyster Bay där målarstilen Tingatinga är väldigt populär. Stilen utgår ifrån användandet av ljusa färger. Tavlorna är oftast små och väldigt riktade mot västerlänningar. Målningarna är populära souvenirer och ett bra minne för den som reser till Tanzania.

Restauranger i Dar es Salaam

För den som vill äta gott finns en hel del bra restauranger att besöka i staden. Karambezi Cafe har blivit enormt populär genom sina utsökta fisk och skaldjur som tillagas. Dessutom bjuds det på live musik mellan onsdag och lördag. Addis In Dar är en fantastisk restaurang som server mat från Etiopien och sägs vara så bra att det är den bästa Etiopiska restaurangen utanför landets egna gränser. Du kan äta mycket vegetariskt eller långkok av lamm. Många internationella kök går att äta i Dar es Salaam.

När man reser till Tanzania är det oftast safari och djurliv man vill uppleva men vi kan varmt rekommendera att du besöker Dar es Salaam om du har tid eller vill uppleva en fantastisk stad.

Vill du ha fler tips på resmål i Afrika? Besök en resebyrå.

This entry was posted in Afrika. Bookmark the permalink.