Rubondo Island Camp

Beläget på en orörd ö i det sydvästra hörnet av Victoriasjön ligger Rubondo Island Camp som nog kan ses som Östafrikas gömda skatt. Rubondo Island är Afrikas största ö-nationalpark och täcker ett skyddat område på 45 000 hektar, varav 25 000 utgör själva ön. Rubondo är till 80% täckt av subtropiska regnskog som är hem till den hotade schimpansen samt över 200 fågelarter.

På ön kan du se allt från elefant till giraff vandra under gamla träd till bush bock som lurar i skuggorna. Längs vattenkanten solar krokodil och Flodhästens simmar i vattnet tillsammans med nilabborre. Ön är också hem till de endemiska och illusoriska Sitatunga antilop, varanödlor och den största befolkningen av fiskörn i Afrika. Allt detta och mycket mer finns att skåda och uppleva på Rubondo.

Själv lägret ligger under trädkronorna ungefär 60m från sjön på säkert avstånd från de lite farligare djuren som håller till i vattnet. 8 Lyx stugor kommer att slutföras i juni 2013 tre av dessa ska emellertid vara redo i december 2012 tillsammans med fem halmtaks tält inredda för komfort och lyx. Beläget på en upphöjd stenig höjd finns en lounge och matsal för dig att koppla av med en härlig utsikt över sjön och bukten.

Verksamheter i form av allt från mer äventyrliga spårning av schimpanser, utflykter i träskmarkerna och promenad safaris, till bekväma turer och safaris via båt. Den exceptionella fisken och ett överflöd av fågelliv ger något för alla.

Ön har en egen landningsbana 20 minuter från lägret, vilket ger enkel transportförbindelser från de flesta av regionerna landningsbanor med lätta flygplan. Lägret kan också nås med båt från både Nkome och Muganza.