Tanzanias djurliv

Så du har tänkt att åka på Safari till Tanzania och undrar lite vad du kan tänkas komma att se för djur. Till att börja med håller Tanzania ensamt 14 nationalparker, reservat och marina reservat. Det kanske inte låter så mycket, vi kan lätt klå den siffran bara här i Sverige men dom här skyddade områdena sträcker 42 000 kvadratkilometer vilket är strax under en tiondel av Sveriges totala yta och en tredjedel av Tanzanias totala areal. Lägg sedan till att Tanzania har Afrikas mest utbredda vildliv. Du kommer att se alla djur du kan föreställa dig och långt många fler. Detta är inte heller helt sant för det finns skygga djur som inte alltid är så lätta ens för en erfaren guide att leta rätt på men den stora mängden och variationen i djurlivet kommer att kompensera ifall du inte får se din leopard eller något annat skyggt djur. Jag skulle kunna börja lista alla tänkbara djur du kan tänkas stöta på men det finns ingen riktig mening med att bygga en evigt lång lista här.
Om du sen gillar att vara påläst finns det massor att läsa om Tanzanias olika reservat och parker med tillhörande djurliv. Två reservat har vi skrivit om på denna sida t.ex. och du kommer känna dig trygg med din kunskap.
Är du inte lika intresserad av att plugga så är det lika fantastiskt att låta sig överraskas av det du möter på plats och lära efterhand.

Vilket som kommer ge en väldigt stark upplevelse att ta med sig resten av livet.