I vinter åker vi till Tanzania!

safari

Jag håller på att planera en resa till Afrika, den mest fascinerande kontinenten i världen. Förra året åkte jag till Uganda – vilket var helt fantastiskt. Vacker natur, starka färger, karismatiska och omtänksamma människor med fantastisk rytm i kroppen. Det var en oförglömlig resa och en dag ska jag återvända. Men denna gång bär det dock av till grannlandet Tanzania för att resa runt till de olika byarna och barnhemmen; åka på safari samt besöka den exotiska ön Zanzibar. Det är jag och en kompis till mig som tänker åka och planen är att vara borta tre till fyra veckor.

Vi har kikat på olika turer man kan ta och har bland annat kikat på Kenzan Tours som många rekommenderat. De har flera bra erbjudanden och rimliga priser på sina turer, och verkar vara relativt flexibla när det kommer till hur man vill lägga upp sin semester. Det passar oss bra då vi oftast inte brukar vilja planera våra resor för mycket utan ta det lite som det kommer. Men det är ju bra att de även har färdiga reseförslag som man kan välja mellan om man skulle vilja pausa lite och följa en guide.

Vad gäller förberedelser till Tanzania så gäller mer eller mindre samma kläder och redskap som när vi reste till Uganda. Tanzania ligger på ungefär samma höjd men har en variation av savann och höga berg. Hur som helst gäller det att ha med sig bekväma skor, en fleecetröja (tro det eller ej), långbyxor och sedan resten allmäna sommarkläder. Och helst inte svarta kläder då myggorna gärna drar sig till svart och det vill man inte. Då malariarisken är stor i hela Africa ska man göra allt för att försöka undvika myggorna. Att alltid ha med sig myggnät och myggmedel till natten och långärmade byxor och ärmar när man går i djungeln. Man vet aldrig vilka kryp man kan få när man vandrar bland buskar och träd. Det låter mycket att tänka på men så länge man har allt som det rekommenderas att ha med sig så klarar man sig bra. Vi reste runt i bara en backpackerryggsäck och klarade oss bra.

Så det blir att packa ner samma grejer men till ett nytt resmål. Det ska bli spännande. Har du inte varit i Africa, och då främst södra och östra delen, då ska du verkligen ta möjligheten att åka dit. Det är en resa du aldrig kommer få uppleva någon annanstans i världen.

Fira jul i Tanzania? Läs mer på solpistol.se

This entry was posted in Afrika, resebyrå, resor, Safari and tagged , , . Bookmark the permalink.